Обучението в частна детска градина „Слънчева усмивка“

Скъпи родители,

в частна детска градина „Слънчева усмивка” използваме учебна програма, утвърдена от МОМН. Нашите преподаватели са квалифицирани педагози, които в метода си на обучение и възпитание прилагат идеи от педагогиката на Монтесори и Валдорфската педагогика.

частна детска градина Слънчева усмивка

 

Според д-р Мария Монтесори на всяко дете трябва да се осигури движение, независимост, любов, сигурност, дисциплина и ред. Тя вярва, че децата най-добре възприемат новата информация чрез директно преживяване. Ето защо тази педагогика набляга на ученето чрез всички пет сетива. Материалите, които се използват по време на обучението са от естествени материали и са събрани в серии. На детето се дава пълна свобода на работа, като учителят е там, за да го насочи или да му покаже. Тези основополагащи принципи се използват и прилагат от нашите педагози, като всеки един от тях се съобразява с индивидуалността на детето, неговите нужди и потребности.  Всички материалите, с които децата играят и работят в градината ни са дървени, цветни и приятни на допир.

Основен принцип на Валдорфската педагогика в предучилищната работа са подражанието и ритъмът на живот – дневен, седмичен и годишен. Това, което децата научават най-добре на този етап, се предава чрез пример. Учителят съзнава своето нравствено влияние върху детето. Той възпитава не чрез наставления, а преди всичко с това как действа, чувства и мисли. Осъзнавайки своята важна роля, нашите педагози всеки ден и час допринасят чрез своя пример за възпитанието у детето Ви на доброта, уважение, отговорност и отдаденост.

Друг валдорфски принцип, който използваме в детска градина „Слънчева усмивка” е ритъмът. Повтарянето на едни и същи дейности през определено време изгражда у децата чувството за сигурност и защитеност. Периодите за концентриращи и отпускащи дейности се редуват ритмично, а повторяемостта играе ключова роля при създаването на постоянност и стимулирането на паметта.*

Готови сме да посрещнем Вашето дете с обич и разбиране и дадем най-доброто от себе си за изграждането на основополагащи качества, необходими за изграждането на пълноценна и здрава личност.

*Как минава един ден в частна детска градина „Слънчева усмивка” може да погледнете на началната страница на сайта в рубриката „Програма”.

 

1 comment on “Обучението в частна детска градина „Слънчева усмивка“

  1. I blog often and I seriously thank you for your information. This great article has truly peaked
    my interest. I will bookmark your blog and
    keep checking for new information about once per week.
    I opted in for your Feed too.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.