Как да направим хартиена кукла

Да направим хартиена кукла с лика на нашето дете е много лесна и интересна задача. Могат да се включат всички – и малки, и големи, а идеите са неизчерпаеми.

Материали:

  • тънък картон (може да използвате картона на кутия от зърнени храни)
  • маркер или химикал
  • лепило
  • снимка на Вашето дете
  • цветни листа хартия
  • ножица

Инструкции:

1. Отрежете лицето на детето от снимката.

2. Залепете лицето на картона, който предварително сте отрязали в желания размер.

3. По-големите дечица могат сами да се опитат да нарисуват тялото на куклата, докато по-малките могат да разчитат на помощта на родителите си. Най-важното е да направите простичка фигура с добре очертани пола или панталон и блузка.

4. Отрежете по очертанията вътрешността на куклата. За да Ви е по-лесно, може да прободете с върха на ножицата някъде в средата на дрехата и от там да започнете да изрязвате по очертанията на куклата.

5. Украсите куклата и сложете панделка на главата. Използвайте цветна хартия, за да направите облеклото на куклата.

Идея е също така да направите хартиени кукли с лицата на цялото семейство.

Приятни занимания!

Материал и снимка: http://www.pbs.org/parents/

 

Честит 24-ти май

Честит 24-ти май – ден на славянската писменост и култура и официален български празник.

Как да направим детско въже за скачане от найлонови торбички

Сигурно много пъти сте се чудили как да използвате многобройните найлонови торбички за нещо по-полезно от това да събирате боклука в тях. Ето и едно много практично решение – направете въже за скачане.

Как да си направим парти шапки

Без значение дали събирате приятели на домашно парти по случай рожден ден, имен ден или някакъв друг весел повод, празничното декориране е задължително условие, което повдига духа и настроението. Собственоръчно направените хартиени шапки, като част от празничната декорация, са лесни за правене дори и от малките деца.

Как да направим детска книжна въртележка

Да направим детска книжна въртележка е лесно и много забавно занимание. Освен че ще се забавлявате заедно, може да превърнете съвместно занятие и в обучение. Заедно с книжната въртележка излезте на открито и обясните на Вашето дете за свойствата на вятъра – например неговата сила. Провокирайте детето Ви да помисли кое кара въртележката да се…