Как да организираме детския рожден ден у дома

Организирането на домашно парти по случай рождения ден на вашия малчуган е истинско предизвикателство. За да направите денят специален, се изисква предварителна подготовка. Предлагаме ви примерен списък на нещата, които е хубаво да обмислите, за да организирате събитието.детски рожден ден

Тема на партито

Тъй като рожденикът е най-важната фигура в целия празничен ден, нека той/тя да избере на каква тема ще бъде партито. Това може да бъде парти с любимия анимационен герой или герой от любима приказка. Записвайте всички идеи, свързани с декорацията, които ви хрумнат. Може дори сами да изработите украсата на стаята.

Списък на гостите

Направете списък с гостите, за да знаете колко точно броя столчета, чаши и чинийки ще са ви нужни. Ако се колебаете в бройката на гостите може да използвате следното правило: поканете толкова гости колкото годинки навършва детето ви плюс още един.

Покани

Изберете подходящ ден и направете поканите. Можете да ги изпратите по имейл или да ги връчите лично на децата. В поканата е важно да посочите датата на събитието, мястото и как може да се стигне до него, от колко до колко часа е купона (за малките деца от детската градина са подходящи ранните следобедни часове) и какви забавления сте подготвили. Хубаво е да изпратите поканите поне три седмици преди рождения ден.

Забавления и игри

Обикновено рождените дни на малките деца от детската градина продължават около час – два. Ето защо е хубаво да измислите такива забавления и игри, които са познати на децата и са кратки. Допълнително ще ви предложим различни игри, с които могат децата да се забавляват.

Торта и празнично меню

Естествено един детски рожден ден не може без хубаво декорирана торта. Ако сте от тези майки, които обичат сами да приготвят храната, може да развихрите въображението си и да се опитате да декорирате торта в темата на партито. Ако пък сладкарството не е вашата стихия, винаги може да поръчате от сладкарница. Освен тортата е хубаво и да направите малки сандвичи или да предложите парчета пица децата я обожават.

Напитки

Помислете и за пиенето – може да купите безалкохолни напитки, като сок или лимонада. Още по-добре ще бъде, ако имате машина, за да направите прясно изцеден сок от портокал или някой друг любим плод.

Подаръци

Най-интересната част за рожденика е отварянето на подаръците. Помислете как да стане това – дали по време на партито, когато всички гости са пристигнали и са поднесли подаръка си, или, когато гостите си тръгнат. В първия случай може да поставите в шапка листчета с имената на гостите и по този начин да се избира кой ще е следващият подарък, който рожденикът ще отвори. Във втория случай би било хубаво да снимате детето с всеки подарък и да изпратите снимка на детенцето, от което е подаръкът.

Като изненада за довиждане може да приготвите за всяко детенце подаръче или нещо, което да му подадете на довиждане за благодарност. И както всеки един семеен празник, рождения ден е един от важните дни през годината. Ето защо не се колебайте да го направите наистина специален. И дори да нямате достатъчно свободно време, винаги може да наемете някой, който да ви помогне с организацията.

Очаквайте още полезни идеи свързани с детските рождени дни!

 

 

1 comment on “Как да организираме детския рожден ден у дома

  1. …One of a kind Chalkboard Resources library

    […]Chalkboard Mega Bundle Library of elements and designs is EVERYTHING you’ll ever want to be able to design magnificant Chalkboard signs, flyers, posters, web graphics, even murals for coffee shops and restaurants. Check it out here: http://bit.ly…