Какво научават децата в частна детска градина „Слънчева усмивка”

Задачите и дейностите, с които педагозите на частна детска градина „Слънчева усмивка” ангажират децата, са конструирани по начин, който да направи ученето забавно. Работата с децата е насочена в няколко сфери.

Българска азбука

Личностно, социално и емоционално развитие

Децата научават кое е правилно и кое не, да споделят с другите деца, да се обличат и събличат самостоятелно, да взимат участие в различни дейности и да не се страхуват да опитват нови неща.

Развитие на речта и на способността за комуникация

Децата се учат да говорят ясно и уверено, да слушат приказки, разкази и песнички, да назовават и произнасят правилно буквите, да пишат собственото си име и да четат прости думички.

Развитие на математическите способности

Децата се учат да броят до десет и да разпознават цифрите, да осъзнават понятия като „по-голям”, „по-малък”,  „по-тежък”, „по-лек” и др., да възприемат различни геометрични форми и да разбират понятията събиране и изваждане.

Физическо развитие

Децата се учат на координация и увереност в движенията.

Творческо развитие

Децата се учат да използват цветове и форми, за да създават образи, да разказват и да пеят детски песнички и да танцуват.

Познание за заобикалящия свят

Чрез различни дейности децата научават за света около тях, за природата, за историята на различни народи и за развитието на съвременния свят.

 

 

1 comment on “Какво научават децата в частна детска градина „Слънчева усмивка”

  1. furtdso linopv каза:

    I am really enjoying the theme/design of your web site. Do you ever run into any browser compatibility problems? A number of my blog readers have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any solutions to help fix this problem?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.