Семейни настолни игри

Няма нищо по-забавно, интересно и увлекателно от играта. А когато в нея е включено цялото семейство, времето минава неусетно и много разтоварващо. Предлагаме ви няколко подбрани от нас игри, вероятно някои от които знаете, а други са ви все още непознати. Те са подходящи за малките дечица на възраст 3 и 4 годинки. Ще се радваме, ако допълните списъка с вашите любими семейни игри.

1. Детска настолна игра „Мемори азбука” – възраст: 4+

Образователна и развлекателна игра, която развива концентрацията и наблюдателността. С нея лесно и бързо се усвоява българската азбука.

 

 

 

2. Настолна детска образователна игра „Забавна азбука“ – възраст: 4+

Играта може да се играе с цялото семейство, като чрез нея се детето стъпка по стъпка започва да изучава буквите в българския език.

 

 

 

3. Игра сръчни пръсти – възраст: 3+

С помощта на играта се повишава сръчността и концентрацията. Нейната цел е с пръсти да се преместят 16 топки на съответните позиции, съгласно инструкцията на картите.

 

 

 

4. Геометрични фигури за игра – възраст: 3+

Чрез тази игра се развиват уменията за класифициране, сортиране и логическо мислене, като се използват цветни фигури, различни по форма.

 

 

 

5. Цветни дървени кубчета – възраст: 3+

Комплектът съдържа 100 броя дървени кубчета, с помощта на които детето може да реди кули, стени и всякакви форми. Отделно могат да се изработят на картон или да се закупят карти, на които детето според указанията да реди кубчетата. Играта служи за развитие на финната моторика, концентрацията и сортирането.

 

 

6. Игра с мишка и сиренце – възраст: 3+

Тази игра развива финната моторика и координацията ръце/очи.

 

 

 

7. Кубчета – възраст: 3+

Помагат на вашето дете да научи азбуката по лесен и забавен начин. Стимулира логическото мислене, двигателните умения и визуалната симулация.

 

 

 

8. Дървено домино с картинки – възраст: 3+

Семейна забавна игра, която ще помогне на децата да научат животните. Други варианти на Домино са извито домино – бендомино или класическо домино, което си остава една от най-популярните игри за деца и възрастни от различни поколения.

 

 

Ако искате да разгледате още игри за вашето дете или за подарък, ето тук може да намерите задоволяващо разнообразие от най-различни игри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.