Защо плодовете са нужни на децата ви

Много родители забравят, че плодовете са едни от най-ценните източници на витамини и минерали и че са незаменими хранителни продукти в ежедневното меню на децата им.

сочни плодове

Често, когато децата се връщат от игра, са уморени и имат нужда от енергия. Между отделните основни яденета децата също така огладняват.  В тези ситуации е важно да подкрепите детето си с прясно изцеден сок или цял плод. Ето и някои сочни плодове, които са изключително полезни:

Ананас

Ананасът е богат източник на витамини B и C. Подобрява храносмилането и е много ефективен при лечение на възпалено гърло или настинка. Така че, ако детето ви е настинало, не се колебайте да му дадете чаша сок от ананас или прясно нарязан плод. Високото съдържание на вода в ананаса ще компенсира загубата на вода в тялото на детето.с

Манго

Мангото е богат източник на витамин А, който помага за подобряване на зрението на малкото дете. Плодът е вкусен и децата го обичат. Мангото е една от най-здравословните храни за децата. Може да го предлагате между отделните яденета, когато децата са гладни, като заместител на нездравословни снаксове или чипс.

Нар

Нарът е пълен с витамини, натрий, калций и антиоксиданти. Той повишава имунитета на детето и предпазва мозъка му от всякакви вътрешни възпаления.

Киви

Кивито е богато на витамин С и калий. Може да дадете на децата си този плод като здравословна закуска, объркана с кисело мляко.

Портокал

Портокалът стимулира имунната система и е много ефективен за предотвратяване от настинки или други инфекции. Той също така успокоява нервната система. Ако детето ви страда от тревожност или нервност, то тогава може да му дадете сок от един портокал.

 

2 comments on “Защо плодовете са нужни на децата ви

  1. penis каза:

    very nice post, i certainly love this web site, carry on it

    You made some decent points there. I looked on the internet for the difficulty and found most people will go together with with your website.

  2. tshirt mockup

    […]we came across a cool site that you might enjoy. Take a look if you want[…]�